Japon

Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren

COVID-19: rUW REIS NAAR JAPAN ANNULEREN OF UITSTELLEN

Op dit moment worden we geconfronteerd met een ongekende internationale situatie en zijn we gedwongen om de reisplannen uit te stellen tot de grenzen met Japan weer opengaan.

Momenteel is onze topprioriteit de gezondheid van onze klanten en ons team te beschermen.

Wij luisteren al sinds het begin van de epidemie naar onze klanten en houden de steeds veranderende situatie nauwlettend in de gaten. We hebben duizenden terugbetalingen verwerkt, tal van tegoedbonnen uitgegeven en blijven onze klanten in deze moeilijke periode ondersteunen.


ANNULERING EN TERUGBETALING VAN UW BESTELLING

Voor alle reizigers die hun bestelling wensen te annuleren en terugbetaling wensen, zijn annuleringskosten van toepassing.

Gelieve voor meer informatie over de annuleringsvoorwaarden per product de volgende link te raadplegen: Covid - 19: Annuleringsvoorwaarden en -kosten


HOE KAN IK EEN TERUGBETALING KRIJGEN?

Voor producten die u per post hebt ontvangen, moet u de door u bestelde artikelen naar een van onze kantoren terugsturen binnen de specifieke termijnen voor elk product (de poststempel geldt als bewijs).
-> Een lijst van al onze kantoren vindt u hier

Wat betreft de immateriële producten en diensten die we u via e-mail hebben gestuurd, te weten de Japan Rail East Pass Tohoku en Nagano-Niigata, de huur van Pocket Wifi en de Yasaka luchthaventransfers, stuur een e-mail naar onze klantenservice.

Let op, er zijn deadlines die nageleefd moeten worden. Als de annulering buiten deze termijnen plaatsvindt, kunnen wij geen terugbetaling of tegoed geven:


KANTOREN JAPAN EXPERIENCE

Om in te spelen op de situatie en borg te staan voor de veiligheid van de klanten en het personeel, zullen onze kantoren tot nader order gesloten blijven voor het publiek. Ons team blijft evenwel tot uw beschikking per telefoon of e-mail, op het volgende adres: contact@japan-experience.com.

Niettegenstaande de lockdown blijven onze vertegenwoordigers retours afhalen in onze kantoren. Om vertragingen met de terugbetalingen te voorkomen, gelieve de vouchers zo snel mogelijk terug te sturen.

Adressen kantoren hier raadpleegbaar: https://www.japan-rail-pass.nl/wie-zijn-wij/contact

We danken u alvast voor uw begrip in deze uitzonderlijke situatie en blijven tot uw beschikking voor verdere informatie.

In afwachting dat we Japan weer kunnen bezoeken, blijven we werken aan nieuwe producten en inhoud. We kijken ernaar uit deze binnenkort met u te delen! Zodra we weer kunnen reizen, helpen we u graag met de organisatie van uw bezoek aan Japan.


WANNEER EN HOE KUNT U UW TEGOED GEBRUIKEN?

Hebt u een tegoed gekregen van Japan Experience? Lees hier hoe u het kunt gebruiken!

WANNEER KUNT U UW TEGOED GEBRUIKEN?

Grote voorzichtigheid is geboden wanneer u beslist tot wanneer u uw verblijf in Japan wilt uitstellen en hoe u uw tegoed wilt gebruiken. De Japanse grenzen zijn nu namelijk gesloten en de Japanse regering heeft geen officiële verklaring afgelegd over de heropening van het land voor het internationale toerisme.

Hoewel het momenteel voor Europeanen en burgers van vele andere landen niet mogelijk is om naar Japan te reizen, kan rekening worden gehouden met een geleidelijke heropening van de Japanse grenzen voor het einde van 2020 of in 2021.

Japan Experience adviseert haar klanten te wachten op een officiële aankondiging van de Japanse overheid en het begin van de heropening van Japan alvorens een eventueel uitstel van de reis of het gebruik van het tegoed dat u van ons heeft ontvangen te overwegen.


HOE UW TEGOEDBON GEBRUIKEN VOOR PRODUCTEN OF DIENSTEN?

Voor producten en diensten (Japan Rail Pass, Sim-kaarten, Pocket Wifi, Suica / Pasmo-kaarten, Luchthaventransfers, de Reservatie van Activiteiten en Autoverhuur).

De uiterste datum om een nieuwe reservering te maken met een tegoedbon is verlengd tot 30 april 2022. Merk op dat gepaste alternatieven voorgesteld zullen worden indien de situatie in Japan tegen die tijd niet veranderd is.


Wanneer u beslist uw tegoed te gebruiken, gelieve dan via e-mail contact met ons op te nemen en ons de volgende informatie te bezorgen:

  • Uw voornaam/familienaam en Uw bestelnummer
  • Het tegoed in PDF-formaat dat u bij de annulering van Uw bestelling hebt ontvangen
  • de gegevens van de bestelling die u wenst te plaatsen: naam en aantal van de producten
  • Of u een postverzending wenst Of ophalen in ons kantoor in Parijs verkiest

WAT DOET U ALS HET BEDRAG VAN HET TEGOED NIET OVEREENKOMST MET DAT VAN DE NIEUWE BESTELLING?

TexteAls het bedrag van uw nieuwe bestelling hoger is dan dat van het tegoed, wordt het verschil u aangerekend.

Als het bedrag van de nieuwe bestelling lager is dan dat van het tegoed, hebt u de mogelijkheid om producten of diensten toe te voegen. Rondleidingen, activiteiten, huurauto, internettoegang of Japan Rail Pass … er zijn heel wat producten die uw comfort en de kwaliteit van uw reis verbeteren!

Wenst u hier niet van te profiteren? Bij terugbetaling van het resterende bedrag van het tegoed kan hoogstens 10% van het totale bedrag van uw tegoed worden terugbetaald.

Japan Rail Pass Van € 235
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 117
Shikoku Pass Van € 69
West Pass Van € 153
Hokkaido Pass Van € 133
Central Pass Van € 109
East Pass Van € 206
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...