Japon

De JR Kanto area pass

De JR Kanto Area Pass, te koop sinds december 2011 en bruikbaar vanaf januari 2012, is een volledig nieuwe pas voor de hele Kantoregio.

Deze pas sluit aan bij de andere regionale passen zoals die van Kyushu, Kansai of Hokkaido en is ideaal voor uitstapjes rond Tokio.

kanto 

HOEVEEL KOST DE PAS?

JR Kanto Area Pass
Tot op heden werden enkel de passen aangeboden door privémaatschappijen zoals de Hakone Free Pass aangeboden door Odakyu een alternatief voor de verschillende dagpassen bestemd voor verplaatsingen in de hoofdstad Tokio.

De JR Area Pass is dus een grote stap vooruit die verplaatsingen in en rond Tokio aanzienlijk vergemakkelijkt.

De pas kost 8.300 yen voor volwassenen en 4.200 yen voor kinderen en is drie dagen geldig in de Kantoregio.

WAAR KUN JE DE PAS kOPEN?

WAAR KAN JE DE PASS KOPEN?
In tegenstelling tot de Nationale Japan Rail Pass kan de JR Kanto Area Pass in Japan worden gekocht door een ieder die een buitenlands paspoort bezit, ongeacht de duur van het verblijf. Zo kunnen zelfs buitenlanders die in Japan wonen ervan genieten.

De JR Kanto Area Pass is verkrijgbaar in de JR East reiscentra in de luchthavens van Narita en Haneda en in het station van Tokio, evenals in de 'View Plaza' op de stations van Shinagawa, Shinjuku, Shibuya, Ikebukuro, Ueno en Yokohama.

VOOR WELKE TREINEN IS DE PAS GELDIG?

VOOR WELKE TREINEN IS DE PASS GELDIG?
Voor alle JR lijnen, de Shinkansen, maar ook voor tal van lijnen die naar de grootste toeristische trekpleisters leiden.

  • de Fuji Kyuko lijn die naar de 5 meren van de Fijuberg gaat. 
  • de Izu Kyuko lijn op het schiereiland Izu  
  • de Joshin Dentetsu lijn in de prefectuur Gunma 
  • de Tokio Monorail die naar de luchthaven van Haneda voert 
  • de nieuwe Saitama Shuttle tussen Omiya en het spoorwegmuseum 
Let op: de JR Kanto Area Pass is niet geldig voor de Shinkansen Tokaido, de 'Hayabusa' op de lijn Tohoku Shinkansen is betalend.

IS DE PASS VOORDELIG?

IS DE PASS VOORDELIG?
Ja, wanneer je alleen in Tokio en de streek er omheen blijft voor een korte tijd (3 dagen).
Met de JR Kanto Pass kun je de streek rond Tokio verkennen voor een voordelige prijs. Zo kun je onder meer naar Yokohama, Kamakura, Nikko, Mito, Nasu, Kusatsu en Minakami (steden van de onsen in de prefectuur Gunma), Karuizawa (voor de frisse lucht), de streek rond de Fujiberg (Hakone of rond de vijf meren), naar het schiereiland Izu, enz.

Een retourticket naar Nikko met de Shinkansen of naar Kusatsu met de express kost ongeveer 10.000 yen, de pas is dus snel voordeliger.

De Pass is natuurlijk ook geldig voor de JR lijnen van Tokio en brengt je naar de twee luchthavens van de stad (Narita via de Narita Express en Haneda via de Tokio Monorail).
Japan Rail Pass Van € 235
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 117
Shikoku Pass Van € 69
West Pass Van € 153
Hokkaido Pass Van € 133
Central Pass Van € 109
East Pass Van € 206
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...