Japon

Hyperdia

Een handig instrument

video

Hoe te gebruiken?

Een zoekopdracht uitvoeren:

Links op de homepage vindt u de balkjes 'timetable and route search', waar u het station van vertrek en aankomst invoert. 
Timetables Hyperdia
  • Vul de velden 'van' (station van vertrek) en 'naar' (station van aankomst) in,
  • Klik op het icoon 'search details' om de zoekinstellingen te wijzigen.
  • Ontvink de vakjes NOZOMI, Airplane en Airport Shuttle Bus
Voor reizigers die reizen met een Japan Rail Pass, is het belangrijk het vakje 'NOZOMI/MIZUHO' uit te vinken, aangezien dit type Shinkansen niet is inbegrepen in de pass. Ontvink ook de vakjes 'Airplane' en 'Airport Shuttle bus' en klik vervolgens op 'Search'.

Wees erop attent dat als u van Tokyo naar Shin-Aomori of naar Shin-Hakodate-Hokuto (Hokkaido) met de Japan Rail Pass, wilt reizen u de Hayabusa hogesnelheidstrein kunt nemen; daarom moet u het vakje van de NOZOMI/MIZUHO/HAYABUSA afvinken.

De resultaten lezen:

Zo komt u op de resultatenpagina met de verschillende reisroutes die overeenstemmen met uw zoekinstellingen.
  • Voor elke reisroute stemt de prijs linksboven naast het kader, na 'totaal' (in een vetgrdrukt rood kader op de afbeelding), overeen met de totaalprijs te betalen voor het vervoer
de prijzen tussen haakjes geven op hun beurt het overzicht van de totaalprijs weer, respectievelijk de lasten (Fare) en de prijs voor de zitplaats (Seat Fee).

Er zijn geen extra kosten voor reizigers in het bezit van een Japan Rail Pass, noch voor de reservering van de zitplaats, noch voor de lasten.

De prijs van de klas kan worden bekeken via het uitvouwmenu bij de titel 'seat fee': 'green seat' staat voor eerste klas, 'reserved seat' voor tweede klas en 'unreserved seat', de voordeligste optie, staat voor toegang tot de trein, maar garandeert geen zitplaats.
  • De standaard weergegeven prijs is die voor reservering voor een standaard zitplaats (zoals in het voorbeeld). De lasten zijn onveranderlijk maar de prijs voor de zitplaats is wel variabel.
  • Onder het tabblad 'Time' staat de vertrektijd van de eerste trein (11 :12), de duur van de reis tot aan de overstap, de aankomsttijd van de eerste trein, de vertrektijd van de tweede trein enz.
Itinerary Hyperdia
De volgende kolom omvat de stations voor vertrek, transfers en aankomst, evenals de naam van de treinen (in een rood kader op de afbeelding).
  • Wilt u weten of de aankoop van een Japan Rail Pass in uw geval voordeliger is, vergelijk dan eens de verschillende reisroutes (delete this: zijn uitgestippeld,) met de totaalprijs (delete this also: met deze voor) van een Japan Rail Pass voor 7, 14 of 21 dagen.

Hoe vaker u lange afstanden aflegt met de trein, hoe meer voordeel u haalt uit de Japan Rail Pass of de regionale Passes!

Japan Rail Pass Van € 235
Kansai Pass Van € 19
Kyushu Pass Van € 121
Shikoku Pass Van € 71
West Pass Van € 159
Hokkaido Pass Van € 138
Central Pass Van € 113
East Pass Van € 214
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...

hyperdia, 
GEBRUIKSAANWIJZING

Om uw treinroute in Japan uit te werken, kan u kiezen uit kaarten, reisgidsen en interactieve instrumenten op Internet.

Eén van deze instrumenten is Hyperdia de perfecte partner in het Engels. Als u Internettoegang heeft in Japan, zal Hyperdia uw trajecten ter plaatse helpen optimaliseren.

Dit programma laat u alles opzoeken in Romeinse karakters en geeft u uitgebreide informatie over treinuren, stations en treinen, over de verschillende trajecten of over de beschikbare tarieven. Bekijk onze video en Hyperdia heeft geen geheimen meer voor u!