Japon

Transport van zijn bagage naar Japan


bagage

Het meest vervelende aan reizen is natuurlijk de bagage. Maar goed nieuws voor u, in Japan kunt probleemloos licht reizen. In het bijzonder zijn de deur-aan-deur leveringsdiensten erg snel, veilig en goedkoop. Hou u dus niet in en vul uw valiezen met souvenirs!

DE AANKOMST AAN EN HET VERTREK UIT DE LUCHTHAVEN

Bagage
Door het uurverschil en de lange vluchten wilt u misschien graag van uw bagage af zijn om de handen vrij te hebben tijdens uw eerste contact met het land.

Hiertoe kunt u uw koffers rechtstreeks versturen naar de plaats waar u verblijft door gebruik te maken van de JAL ABC of de Takkyubin (of Ta-Q-Bin) leveringsdienst voor bagage. Beiden hebben een loket in de luchthaven. Het voordeel van de Takkyubin is dat men geen reservering nodig heeft en dat uw bagage in sommige gevallen dezelfde dag nog wordt geleverd. De prijs varieert van 1.500 tot 3.000 yen.

Deze dienstverlening zal vooral waardevol zijn op de terugreis want het aantal koffers groeit mee met de aangekochte souvenirs. Zo kunt u ook uw bagage afhalen aan de leveringsdesk en ze laten registreren bij uw luchtvaartmaatschappij. Opgelet, u dient uw bagage minimum 2 dagen vóór uw vertrek te versturen.

TUSSEN DE VERSCHILLENDE ETAPPES VAN UW PARCOURS

Takkyubin
Indien u beslist heeft vanuit Tokyo af te zakken naar Kioto en onderweg nog een paar bezienswaardigheden te bezoeken en u niet wenst opgescheept te zitten met uw bagage, dan is Takkyubin een uitstekende oplossing.

Tegen een erg redelijke prijs kunt u uw bagage reeds de volgende dag op uw volgende verblijfplaats laten leveren (afhankelijk van de afstand). Bijvoorbeeld, een koffer kan vanuit Tokyo de volgende dag in Kioto worden geleverd voor slechts 1.900 yen, en in Kyushu voor 2.200 yen.

Om uw bagage te laten leveren kunt u:
  • Een aanvraag doen via de telefoon of het internet
  •  Uw bagage naar een «convenient store» brengen die de Takkyubin leveringsdienst aanbiedt (dit wordt aangeduid door een bord met een zwarte kat die haar kleintje naar de ingang van de winkel brengt) 
  • Uw bagage rechtstreeks naar de Kuroneko Yamato-desk brengen (leveringsbedrijf dat Takkyubin-diensten aanbiedt) in uw buurt. Indien u niet weet waar deze zich bevindt, spreek dan een leveringsbediende -in een groen en geel uniform en met pet aan, en vraag hem ernaar. Ter informatie, hoewel Yamato de grootste leveringsonderneming is, zijn er andere zoals Sagawa Express of Nittsu. 
Verblijft u in een hotel, dan zullen de hotelbedienden zeker al deze stappen voor u doen. Zoniet zal deze pagina u helpen om zelf een verzendingsformulier in te vullen. U kunt ze verkrijgen inconbini's (convenience stores). Vraag een "takkyubin no denpyo", bij voorkeur "motobarai

REIZEN MET BAGAGE

DE VERPLAATSINGEN MET BAGAGE
Wanneer u het openbaar vervoer moet nemen, is een plaats voor uw bagage vinden niet steeds vanzelfsprekend.

Hoewel de auto's en bussen grote kofferbakken hebben (in Japan wordt de bagage nooit op het dak geplaatst en wordt ze met de grootste zorg behandeld) kan de ruimte voor uw bagae in de trein soms erg beperkt zijn. Indien u de Shinkansen doordeweeks neemt, zult u hoogstwaarschijnlijk plaats genoeg hebben, omdat uw medereizigers vooral reizen voor woon-werkverkeer en dus weinig bagage hebben, want de reizigers zijn mensen die werken en die geen bagage hebben. Maar, opgelet wanneer :

  • U tijdens het weekend of op feestdagen reist. De toevloed in het transport is soms zodanig dat niet alleen uw bagage, maar ook uzelf niet genoeg plaats heeft. 
  • U een taxi neemt. Dit zijn gewone auto's en de kofferbak kan (delete: slechts ) maximum 2 tot 3 koffers bevatten. Grote taxi’s van het type monospace zijn zeldzaam. Wanneer u veel bagage heeft, neem dan beter meerdere taxi’s. 
  • U een bus of een metro op het spitsuur neemt (tussen 8h en 9h ‘s morgens en tussen 18h en 20h ‘s avonds). Vermits er geen specifieke ruimte voorzien is voor de bagage, kan dit belastend voor u en hinderlijk voor de anderen zijn. 
Zelfs als een station een lift heeft, is het niet altijd gemakkelijk om ze in de stations te vinden. Indien u bijvoorbeeld in Tokyo bent, kunnen de menigte en de trappen hindernissen vormen en moet u aandachtig blijven en de borden volgen. Kleine stations op het platteland zijn soms niet uitgerust met roltrappen.

Tijdens uw reizen tussen de steden kan het huren van een auto een praktische oplossing zijn zodat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over de bagage.

SHINKANSEN

Volgens de officiële regel zijn slechts twee stukken bagage (max. gewicht: 30 kg) toegestaan op deshinkansen. Bovendien moet de totale hoogte + breedte + diepte van elk stuk bagage minder zijn dan250 cm.

Er is opbergruimte voorzien achter de laatste rij. Aarzel wanneer u reserveert ook niet om eenzitplaats in de buurt van de laatste rij van het rijtuig te vragen (gratis met een Japan Rail Pass).

Als u de Shinkansen tijdens de week neemt, vindt u meer plaats aangezien veel reizigers zich voor hetwerk verplaatsen en dus weinig bagage bijhebben.

Nieuw: vanaf mei 2020 is deze reservering VERPLICHT voor de shinkansen van de lijnen Tokaido, Sanyo en Kyushu als de som van de afmetingen van uw bagage groter is dan 160 cm.

IN BEWARING GEVEN VAN DE BAGAGE

IN BEWARING GEVEN VAN DE BAGAGE
De luchthavens, de grote stations en zelfs de grote warenhuizen bieden bewaardiensten aan die tussen de 500 en 1.000 yen kosten. U vindt eveneens automatische bewaardepots in grote getale. De grootte varieert en ze kosten tussen de 300 yen en 500 yen per dag (tot middernacht).

Wanneer u in onze huizen verblijft, kunnen we helaas uw bagage niet bewaren vóór uw check in of na uw check out, omdat wij niet de vereiste ruimte hebben. Indien u niet wenst veel bagage met u mee te slepen, kunt u gebruikmaken van de hieronder vermelde voorschriften voor grote afmetingen (ongeveer 117cm x 43cm x 57cm) tegen 500 yen per dag.

Om af te sluiten, mocht u tijdens uw reis een koffer vergeten of kwijtgeraakt zijn, bijvoorbeeld op de trein, wanhoop dan niet. Het gebeurt zelden dat voorwerpen worden gestolen en dikwijls vindt u ze terug in het kantoor van de gevonden voorwerpen. Aarzel niet contact op te nemen met de transportmaatschappij waarmee u gereisd hebt.
Japan Rail Pass Van € 235
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 116
Shikoku Pass Van € 69
West Pass Van € 152
Hokkaido Pass Van € 133
Central Pass Van € 109
East Pass Van € 205
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...