Japon

Op de Japanse stations


japan

RUIL DE VOUCHER OM VOOR dE JAPAN RAIL PASS

Koop Japan Rail Pass
Om de treinen van het Japan Railways (JR) netwerk te kunnen gebruiken, moet u uw omwisselingsbon (= voucher) die u ontvangen hebt bij boeking omruilen bij een JR loket.
De lijst van de stations waar deze voucher omgewisseld kan worden staat op uw eigen voucher. Alle grote stations van Japan en in het bijzonder de stations van Tokyo hebben hier een speciaal loket voor.

GEBRUIK UW JAPAN RAIL PASS

De Japan Rail Pass verzekert u tickets voor elk traject (behalve wanneer u uw zitplaats voor de Shinkansen wilt reserveren). U krijgt toegang tot de perrons door uw Rail Pass te laten zien bij de bemande ingangs-poortjes. De onbemande poortjes kunt u niet gebruiken. U moet uw paspoort bij de hand te hebben zodat de controleur kan nakijken of u de houder van de Japan Rail Pass bent.

GEBRUIK DE TICKETAUTOMAAT

Ticketautmaat
Voor de metro (en in het bijzonder in Tokyo) of voor bepaalde treinen van private spoorwegmaatschappijen, moet u uw ticket uit de automaten kopen. Het principe is dat u het vereiste bedrag moet zoekenvoor het station van bestemming, en een kaartje koopt van gelijke waarde. U kunt het bedrag vinden op de grote panelen die over het algemeen boven de loketten hangen. Vervolgens moet u dit bedrag invoeren in de ticketautomaat. Deze automaten zijn beschikbaar in het Engels.

RESERVEER UW PLAATS OP DE SHINKANSEN IN EEN LOKET

RESERVEER UW PLAATS
Om een plaats te reserveren aan boord van de hogesnelheidstreinen (Shinkansen), moet u een genummerde plaats reserveren bij een "JR Loket" die u makkelijk kunt herkennen aan de groene uithangborden. Deze gereserveerde zitplaats heet "shiteiseki". Natuurlijk kunt u ook voor de vrije zitplaatsen kiezen: dit systeem heet "jiyuseki".

UW TREIN LOCALISEREN

UW TREIN LOCALISEREN
Het treinnummer en de bestemming worden altijd weergegeven in Japanse en Romeinse tekens. Op de perrons geven de lijnen op de vloer de deuren van de trein aan. De treinen stoppen altijd op exact dezelfde plaats.

Wij raden u aan om in de rij te wachten bij het instappen, want de treinen stoppen niet lang. Bovendien zijn de plaatsen op lokale treinen niet genummerd en hebben de eerste personen die instappen meer kans om te kunnen zitten.

Aarzel niet om aan andere reizigers op het perron te vragen of de trein waarop u wacht wel naar de juiste bestemming gaat. Let erop dat u geen "Nozomi“ trein neemt op de lijn Tokyo-Nagoya-Kyoto-Hiroshima. Neem wel de "Hikari“ of de "Kodama“ treinen met meer haltes.

UW BAGAGE DRAGEN

Bagage dragen
Er is geen bagagedienst op de Japanse stations. De grote stations hebben roltrappen en liften, maar de kleine stations hebben alleen trappen. Als u een excursie maakt van één of twee dagen kunt u de verzendingsdiensten van Takkyu-bin gebruiken die uw bagage voor een bescheiden bedrag afleveren.

Een voorbeeld: u vertrekt van Kyoto naar Tokyo en u wilt twee nachten doorbrengen in Takayama en Kanazawa. Voor deze twee nachten hebt u voldoende aan een kleine reistas en de overige bagage kunt u laten afleveren bij het hotel in Tokyo.

OP DE TREIN WACHTEN

OP DE TREIN WACHTEN
Op de trein wachten op de perrons van de Japanse stations vereist een zekere discipline die moet worden nageleefd: kies een wachtrij (over het algemeen aangegeven op de vloer), blijf geduldig achter de andere reizigers wachten tot u op de trein stapt. Stap eveneens rustig uit (dit is Japan).

HET GEBRUIK VAN KLUISJES

Gebruick van lockers
Dankzij de kluisjes kunt u de stad gedurende een paar uur bezoeken en daarna weer verder reizen met de volgende trein.

Een voorbeeld vanuit Kyoto naar Okayama: het bezoek aan Himeji (2 ½ tot 4 uur) kan alleen zonder bagage. Het merendeel van de grote stations hebben vrij ruime kluisjes (het aantal is wel beperkt). Het is makkelijker om twee middelgrote reistassen erin te bewaren dan één grote koffer.

De kleine stations hebben vaak geen kluisjes voor grote koffers: het is dus beter om gemakkelijke en soepele reistassen mee te nemen en geen grote, harde koffers. Er bestaan natuurlijk wel klassieke bagagedepots, maar die sluiten helaas vroeg.

HET STATION ALS INFORMATIECENTRUM

INFORMATIE CENTRUM
Bijna alle stations hebben een toeristisch loket. Hier vindt u handige documentatie (meestal alleen in Japans) die u toelaat om de belangrijkste centra van de stad of van het gebied te ontdekken. De werknemers spreken vaak wel Engels en kunnen u helpen om hotels te reserveren.

HET STATION ALS WINKELCENTRUM

Winkelcentrum
Historisch gezien waren de treinmaatschappijen grote handelsondernemingen die naast het spoorwegnetwerk grote commerciële zones aanlegden. De stations zijn dus meestal belangrijke winkelcentra.

HET STATION waar je kunt ETEN

Het station om te eten
De stations hebben kleine winkeltjes die gespecialiseerd zijn in de verkoop van ekiben of van bentos met vaak plaatselijke ingrediënten. Er zijn eveneens talrijke restaurants die continu open zijn en die verschillende soorten maaltijden serveren om aan ieders smaak te voldoen.

DE UITGANGEN VAN HET STATION

de uitgangen van het station
De stations hebben meestal verschillende uitgangen en zijn vaak zeer groot. Aarzel niet om aan een controleur te vragen welke uitgang u moet nemen.

In Kyoto is het centrale station een enorm complex met een groot luxe hotel (Granvia), een warenhuis (Isetan), een grote winkel van audiovisuele producten (BicCamera), een ondergronds winkelcentrum, een zeer groot Toerist Informatie Bureau, enz.
Japan Rail Pass Van € 234
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 116
Shikoku Pass Van € 68
West Pass Van € 151
Hokkaido Pass Van € 132
Central Pass Van € 108
East Pass Van € 204
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...