Japon

Narita-Tokyo

Welk traject moet ik kiezen?

Narita Tokyo

In de prefectuur Chiba, in de stad Narita, op zo'n 60 km van Tokyo, ligt de luchthaven van Narita. U moet dus rekenen op een traject van één à twee uur afhankelijk van het gekozen vervoermiddel. Het nemen van een taxi bij de luchthaven raden wij zeker af.

Deze zijn duur en zijn niet noodzakelijkerwijs het snelste vervoermiddel. Er bestaan echter wel verschillende praktische manieren om van en naar Tokyo te reizen, afhankelijk van uw behoeften, uw budget en uw bestemming in Tokyo.

DE MEEST PRAKTISCHE MANIER: DE NARITA EXPREsSTREIN

Narita Express japan-rail-pass.nl
De Narita Expresstrein verbindt de luchthaven van Narita en de hoofdstad in één uur à anderhalf uur. Voor 1.500 yen bent u in Tokyo, Shinjuku, Shibuya, Shinagawa en Ikebukuro. Deze trein vertrekt elke 30 tot 60 minuten.

De Narita Express trein maakt deel uit van het
JR spoorwegnetwerk, de houders van een Japan Rail Pass kunnen deze trein zonder extra kosten nemen (op voorwaarde dat men eerst de voucher op de luchthaven inruilt).
Let op: alle plaatsen zijn genummerd. Ook al hebt u een Japan Rail Pass, u bent toch verplicht om een ticket te nemen aan het loket of uit de automaat voordat u op de trein stapt.

Raadpleeg de dienstregeling van de Narita Expresstrein vanuit Narita..

DE SNELSTE MANIER: DE SKYLINER

Skyliner : japan-rail-pass.nl
De Skyliner van de Keisei-groep, verbindt Narita en Ueno in 41 minuten en Narita en Nippori in 36 minuten. Deze lijn is pas sinds 2010 in dienst en laat Narita concurreren met de grote Europese en Amerikaanse luchthavens wat verplaatsingstijd betreft.

Ueno en Nippori liggen in het noordoosten op de JR lijn van Yamanote. Dit is een snelle manier om te reizen als u in het oosten van Tokyo verblijft. Het ticket kost 2.470 yen en de treinen vertrekken elke 20 tot 40 minuten. Net als bij de Narita Exprestrein, moet u uw plaats reserveren voordat u de trein neemt.

DE MEEST COMFORTABELE MANIER: DE LIMOUSINEBUS

Limousine bus : japan-rail-pass.nl
Het voordeel van de Limousine Bus is dat u geen trappen op en af moet, en dat u evenmin met uw bagage moet sleuren langs ellenlange gangen.
De bus wacht op u aan de uitgang van de terminal en brengt u tot aan de deur van uw hotel. Het nadeel van dit vervoermiddel is dat niemand ontsnapt aan de eventuele verkeersopstoppingen, vooral tijdens de spitsuren van 07.00 tot 09.00 uur 's ochtends en van 18.00 tot 20.00 uur 's avonds!

Voor 3.100 yen brengt de Limousine Bus u naar het station van Tokyo in ongeveer anderhalf uur. De bestemmingen omvatten eveneens de Tokyo City Air Terminal of " T-CAT" , Shimbashi (55 min), 8 stations en 56 hotels in Tokyo. Natuurlijk is het niet noodzakelijk dat u in één van deze hotels logeert om van de Limousine Bus gebruik te mogen maken.

DE MEEST ECONOMISCHE MANIER: DE KEISEI- EN DE SOBU-LIJN

Sobu lijn : japan-rail-pass.nl
De Keisei-lijn van Skyliner, biedt u eveneens een goedkoper alternatief aan. De beperkte exprestrein Keisei, de lokale trein die eveneens genomen wordt door de arbeiders die in de hoofdstad werken, verbindt Narita en Nippori voor 1.240 yen in ongeveer één uur en 10 minuten (d.w.z. 35 minuten meer dan de Skyliner).

Het alternatief van de JR Narita Exprestrein is de Sobu Kaisoku-lijn die de luchthaven met het station van Tokyo verbindt voor 1.320 yen in ongeveer anderhalf uur. Het vertrek is niet vaak (gemiddeld één trein per uur).

Aangezien deze tarieven gelijk zijn aan de tarieven van de gewone treinen, zijn deze alternatieven alleen voor de kleinste budgetten beschikbaar die geen Japan Rail Pass hebben; Schrik er niet van dat u er de tijd voor moet nemen.

BINNENLANDSE VLUCHT: HET TRAJECT NARITA - HANEDA

HET TRAJECT NARITA - HANEDA
Als u niet in Tokyo wilt blijven, maar een binnenlandse vlucht gaat nemen, afhankelijk van uw bestemming, kan het zijn dat u zich van Narita naar Haneda moet verplaatsen.

Voor de houders van de Japan Rail Pass, is de beste oplossing om de Narita Exprestrein te nemen naar Tokyo, vervolgens de JR Yamanote-lijn naar Hamamatsucho te nemen en vervolgens de Tokyo Monorail (die in uw pas is inbegrepen) te pakken tot aan Haneda. Dit traject duurt ongeveer één uur en 40 minuten.

Als u moeilijke situaties wilt vermijden met uw koffers, kunt u de Limousine Bus nemen voor een rechtstreekse verbinding tussen beide luchthavens voor 3.000 yen en een traject dat ongeveer 65 à 85 minuten duurt.

UW WEG VINDEN NA UW AANKOMST IN TOKYO

UW WEG VINDEN NA UW AANKOMST IN TOKYO
De Narita Exprestrein stopt eerst op het station van Tokyo alvorens de Yamanote-ringlijn naar het zuiden te nemen via de stations van Shinagawa, Shibuya, Shinjuku en Ikebukuro, die draaischijven zijn voor de verschillende metro- en treinlijnen van de hoofdstad.

De Skyliner komt aan in het noordoosten van Tokyo, op de stations van Ueno en Nippori.
Van hieruit kunt u eveneens de Yamanote-ringlijn nemen, de Shinkansen die de gebieden van het noorden van Japan aandoet of de metrolijnen van Ginza en Hibiya.

VOOR DE TERUGWEG TOKYO - NARITA

TOKYO - NARITA
Elk hierboven vermeld vervoermiddel kan gebruikt worden in tegengestelde richting en onder dezelfde omstandigheden. Enkele adviezen om zonder stress weer te vertrekken.

Als u uw ticket voor de Narita Express van tevoren wilt reserveren, kunt u dit doen bij de JR verkooppunten (Midori of Madoguchi), de View Plaza Reiscentra of via het Internet. Voor de Skyliner kunt u reserveren bij het informatiekantoor op het Ueno-station of bij de voornaamste reisagentschappen.

Voor degenen die de Limousine Bus verkiezen, is het mogelijk om een plaats te reserveren bij de conciërge van uw hotel of bij het reserveringscentrum op +81-3-3665-7220.
Als u verkeersopstoppingen wilt vermijden, raden wij u aan om de bus te nemen op Tokyo City Air Terminal. De gunstige ligging van deze terminal laat de bussen toe om direct de snelweg te nemen en zo de verkeersopstoppingen in de stad te vermijden.
Japan Rail Pass Van € 235
Kansai Pass Van € 19
Kyushu Pass Van € 118
Shikoku Pass Van € 70
West Pass Van € 155
Hokkaido Pass Van € 135
Central Pass Van € 110
East Pass Van € 208
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...