Japon

In de Japanse trein


IN De japanse trein

UW BAGAGE opBERGEN

Uw bagage wegbergen
In tegenstelling tot de Europese treinen, hebben de Japanse treinen niet veel ruimte voor grote koffers.

De grote bagage kan over het algemeen alleen achter de laatste stoelen geplaatst worden, vooraan of achteraan. Uw kleine bagage kunt u natuurlijk wel boven de stoelen opbergen.

GOED IN DE TREIN PLAATSNEMEN

Trein plaatsnemen
Wanneer u overdag reist, kunt u dit vervoermiddel beschouwen als een manier om het land te bezoeken. Wanneer u naar Tokyo reist vanuit Kyoto, hebt u een perfect zicht op de Fuji Berg. Zeker als u aan de linkerkant zit (de zitplaatsen van rij E). Dit geldt eveneens voor het traject van Kyoto naar Kanazawa waar u het Biwa meer kunt aanschouwen (aan de linkerkant).

In de lokale treinen en in bepaalde Limited Exprestreinen, is de stuurcabine van de trein transparant en heeft u een panoramisch overzicht van het landschap. Dit is de ideale plaats om alles waar te nemen.

HET COMFORT VAN DE JAPANSE TREINEN

Comfort van de japanse treinen
Alle lange afstandstreinen hebben comfortabele en verstelbare stoelen. De stoelen kunnen 180° gekanteld worden; hierdoor zit u altijd in de rijrichting van de trein en is het mogelijk om met anderen te reizen door "vierkanten" te vormen.
Alle treinen hebben westerse toiletten en op het merendeel van de treinen kunt u telefoneren.

Sinds 2007 mag er op de Japanse treinen niet gerookt worden, met uitzondering van bepaalde hogesnelheidstreinen die rookkamers hebben. Dezelfde regel geldt op de stations.

VERMIJD DE SPITSUREN

Vermijd de spitsuren
De spitsuren in Japan zijn van 07.00 tot 09.00 uur 's ochtends en van 17.00 tot 19.00 uur 's avonds. Het merendeel van de treinen zit dan over het algemeen helemaal vol en maakt het reizen met grote stukken bagage moeilijk.

AAN BOORD ETEN

Boord eten
Aan boord van een Japanse trein zult u nooit honger hebben. De belangrijkste stations bieden een belangrijke variatie aan van lunchboxes, bentos of ekiben genaamd, met heerlijke plaatselijke ingrediënten.

Als u geen tijd heeft gehad om een bento te kopen, kunt u deze kopen bij het etenskarretje op de trein (behalve de lokale treinen). Een smakelijke ekiben eten terwijl u van het landschap geniet, maakt deel uit van de mooie momenten van deze reis.
Japan Rail Pass Van € 234
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 116
Shikoku Pass Van € 68
West Pass Van € 151
Hokkaido Pass Van € 132
Central Pass Van € 108
East Pass Van € 204
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...