Japon

De route Tokyo-Nikko


tokio-nikko

Nikko is een ideale reisbestemming als u wilt genieten van zuivere lucht en van een geweldige excursie naar het hart van de geschiedenis en van de Japanse cultuur, op slechts enkele stappen (125 km) van Tokyo.

Zijn veelvoudige religieuze gebouwen, waaronder de Toshogu tempel aan de ingang van het Nikko Nationaal Park, de Kegon waterval en het Chuzenji-meer waar in de herfst de bergen rood kleuren, zijn maar enkele redenen om hier een wandeling te maken.

Ziehier de verschillende manieren om naar Nikko te reizen vanaf de hoofdstad.

MET DE TOBU-LIJN

Tobu lijn Tokyo-Nikko
De Tobu-lijn verbindt het Asakusa-station direct met het Tobu-station van Nikko, en is zeker de makkelijkste manier om er te komen.
De sneltreinen doen er ongeveer 2 uur over en kosten 1.360 yen, maar voor het dubbele bedrag kunt u in 105 minuten naar Nikko reizen aan boord van de Limited Expresstrein "Kegon“ (enkele per dag).

Tobu biedt verschillende tickets aan zoals de "All Nikko Pass“, de "World Heritage Pass" en de "Kinugawa Pass" voor het Tokyo-Nikko traject en voor de plaatselijke verplaatsingen en de toegang tot de tempels.
Aangezien de Tobu-lijn niet door de Japan Rail Pass gedekt wordt, kan het verstandig zijn om alternatieven te zoeken.

MET DE JR NIKKO EXPRESSTREIN-TOBU

EXPRESTREIN-TOBU
Deze Limited Expresstreinen brengen u naar Nikko en Kinugawa (gekend om hun baden) in ongeveer 2 uur. Deze zijn ideaal als u in het westen van Tokyo verblijft aangezien deze vertrekken vanuit de stations Shinjuku en Ikebukuro.

Zij vormen de dienst tussen de JR-lijn en de Tobu-lijn. Als u dus een JR Pass hebt, moet u slechts het deel van het traject betalen vanaf Kurihashi, daar waar de JR-lijn in de Tobu-lijn overgaat (1.560 yen). Merk op dat de JR East Pass wel de hele reis dekt.

Opgelet, er vertrekken slechts twee treinen per dag vanaf Shinjuku (7:30 en 13: 05) en Ikebukuro (7:37 en 13:11) en er vertrekken slecht twee treinen per dag terug vanaf het station Tobu-Nikko (10:45 en 16:37). Voor dit traject bestaat eveneens het "Nikko Kinugawa Excursion Ticket“ dat u kunt kopen in de JR verkoopspunten en in de View Plaza.

MET DE TOHOKU SHINKANSEN

SHINKANSEN TOHOKU
Als een Japan Rail Pass hebt, kunt u naar Nikko reizen zonder extra kosten met de Tohoku Shinkansen. Neem een "Yamabito“ of "Nasuno“ Shinkansen vanaf Tokyo of Ueno, tot in Utsunomiya (ongeveer 50 minuten), en stap over op de JR Nikko-lijn tot aan het JR Nikko-station (ongeveer 45 minuten). Aangezien de JR Nikko-lijn een weinig frequente lokale lijn is, raden wij u aan om de vertrekuren te controleren en zo de wachttijden te minimaliseren.
Japan Rail Pass Van € 234
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 116
Shikoku Pass Van € 68
West Pass Van € 151
Hokkaido Pass Van € 132
Central Pass Van € 108
East Pass Van € 204
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...