Japon

Routes naar de berg Fuji


 BERG fuji

De berg Fuji is één van de bevoorrechte bestemmingen vanuit Tokyo, en met zijn perfecte vorm is deze berg dan ook terecht het symbool van Japan.

Buiten wandelingen aan de voet van de berg en het beklimmen van de berg, bestaan er verschillende routes om te genieten van de pracht van de Fuji Berg.

VOOR HET BEKLIMMEN: GOTEMBA

Fuji Berg  : japan-rail-pass.nl
Het Gotemba-station geeft u toegang tot de twee wegen om de berg te beklimmen, Gotemba en Subashiri.

Om er te komen:
Vanaf Tokyo moet u de JR Tokaido-lijn nemen, vervolgens langs Odawara reizen tot aan Kozu en overstappen op de JR Gotemba-lijn (1 tot 2 treinen per uur). Vanaf het Gotemba-station kunt u een bus nemen (alle doordeweekse dagen tussen 1 Juni en 31 Augustus, en in het laagseizoen alleen tijdens de weekends) die u naar de voet van de berg brengt om deze te beklimmen.

OM TE BEWONDEREN: HAKONE

HAkone japan-rail-pass.nl
Hakone, dat deel uitmaakt van het nationale Fuji-Hakone-Izu park, is de favoriete bestemming van de eigen inwoners van Tokyo en van de toeristen voor zijn prachtige landschappen rond de Fuji Berg (bijvoorbeeld de meren van Ashi en Owakudani), voor zijn talrijke badplaatsen en andere rustplaatsen.

Om er te komen:
Neem de Shinkansen op de Tokaido-lijn tot aan Odawara. Let op, weinig Shinkansen "Hikari" treinen stoppen in Odawara. Wij raden u aan een "Kodama" te nemen. In Odawara stapt u over op de Hakone Tozan-lijn. Aangezien deze laatstgenoemde een private lijn is, kunt u uw Japan Rail Pass niet gebruiken.

KAWAGUCHIKO EN DE 5 MEREN

Kawaguchiko japan-rail-pass.nl
Het gebied van "Fuji Goko" (de 5 meren van Fuji) bevindt zich ten noorden van de berg Fuji en behalve het meer van Kawaguchiko, omvat deze ook de meren van Motosuko, Saïko, Shojiko en Yamanakako. Fujigoko is de perfecte plaats voor trektochten, voor camperen, voor visvangst, en in de winter zelfs voor skiën in een opmerkelijk natuurlijk kader.

Om er te komen:
Neem vanaf Shinjuku, de Azusa-, Prima Azusa- of Kaiji-treinen op de Chuo-lijn, en stap in Otsuki over op de Fuji Kyuko-lijn tot in Kawaguchiko. Met de "Fujisan Tokkyu" doet u er 45 minuten over, terwijl de "Fuji Tozan Densha" er ongeveer een 1 uur overdoet.

ANDERE TREKPLEISTERS

ANDERE TREKPLEISTERS japan-rail-pass.nl
Liefhebbers van spanning en adrenaline moeten zeker een bezoekje brengen aan Fujikyu Highland, het pretpark bij het Kawaguchiko meer. Hier kunt u bijvoorbeeld de meest steile rollercoaster ter wereld ervaren! Vanuit het Otsuki-station, neemt u de Fuji Kyuko-lijn tot aan het "Fuji-q Highland"-station.

Voor de reizigers vanuit het Westen van Japan is de beklimming van de Fujinomiya beter toegankelijk.

Om er te komen:

1. neem de bus vanuit het Shin-Fuji-station op de Tokaido Shinkansen-lijn
2. neem de JR Tokaido Honsen-lijn tot in Fuji, stap over op de JR Minobu-lijn en neem daarna de bus.

De Chureito pagode in de Arajura Sengen tempel geeft u een prachtig panorama over de berg Fuji. Om er te komen, stapt u uit bij het Shimo-Yoshida-station op de Fuji Kyuko-lijn.

Maar niets is typischer dan de berg Fuji te bewonderen vanaf je zitplaats op de Shinkansen, terwijl u van een "ekiben" geniet, op het traject van Tokyo naar Kioto. De berg Fuji bevindt zich aan de rechterkant. Reserveer dus de genummerde zitplaatsen D of E (op het traject Kioto-Tokyo zullen deze dezelfde blijven omdat de berg dan aan uw linkerkant ligt).
Japan Rail Pass Van € 234
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 116
Shikoku Pass Van € 68
West Pass Van € 151
Hokkaido Pass Van € 132
Central Pass Van € 108
East Pass Van € 204
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...