Japon

Routes naar de berg Koya


berg Koya

De tempels van de berg Koya vormen een dorp aan de top van deze beboste berg van bijna 1000 meters hoog. Deze berg garandeert een toveratmosfeer en een totale ontheemding.

De berg Koya is de laatste jaren heel populair geworden en één van de meest begeerde bestemmingen. Maar dit teruggetrokken godsdienstigheidsoord is niet makkelijk te bereiken.

EEN STAD DIE AAN HET BOEDDHISME IS GEWIJD

Koya berg
De berg Koya ligt in de Wakayama-prefectuur, ten zuiden van Osaka. Dit is het centrum van het Shingon Boeddhisme dat in de 9e eeuw in Japan werd ingevoerd door de monnik Kukai.

Dit kloosteroord in de nabijheid van Kioto omvat meer dan 100 tempels en universiteiten gewijd aan religieuze studies, en dient als een plek voor meditatie en Boeddhistische leer voor een groot aantal pelgrims. Dit is bovendien de plaats van vertrek en aankomst voor de bedevaart naar de 88 tempels van Shikoku.

ZICH OP EN ROND DE berg Koya VERPLAATSEN

Koyasan kabelbaan
Het spoorwegstation waar u moet uitstappen om een bezoek te brengen aan de berg Koya is dat van Gokurakubashi op de de Nankai-lijn.

Vanaf dit station zal de Koyasan kabelbaan u in 5 minuten en voor een bedrag van 390 yen naar het station van Koyasan brengen. Wanneer u met de kabelbaan bent gearriveerd, kunt u een bus nemen tot aan Senjuinbashi (10 min./ ong. 290 yen), het stads- en toeristisch centrum. In het dorpje zelf kunt u zich makkelijk te voet verplaatsen, maar er zijn ook drie buslijnen die de voornaamste tempels en andere toeristenplaatsen aandoen.

OM ER TE KOMEN MET DE NANKAI-LIJN

Nankai lijn
De eenvoudigste manier om naar Gokurakubashi te reizen is de Nankaï-lijn te nemen vanuit Osaka.

U kunt deze nemen in de stations van Namba en Shin-Imamiya, tot aan de eindhalte Gokurakubashi. Er zijn 5 expresstreinen per dag die u direct naar Gokurakubashi brengen in 80 minuten en voor 1.650 yen. Het is ook mogelijk om een expresstrein of een sneltrein te nemen (deze vertrekken elke 20-30 minuten voor 870 yen) die u naar Hashimoto brengt in minder dan twee uur, waar u moet overstappen op een lokale trein.

OM ER TE KOMEN MET DE JR LIJNEN

JR lijnen
Als u een Japan Rail Pass heeft, kunt u het best de JR lijnen gebruiken om naar de berg Koya te gaan. U zult er langer over (space) doen (tussen 2 en 2,5 uur), maar u reist gratis en u kunt andere steden van de Wakayama- en de Nara-prefecturen ontdekken.(space)Als u van de stad Wakayama komt, kunt u naar Hashimoto reizen (waar u overstapt op de Nankai-lijn) met de JR Wakayama-lijn. Let erop dat de Wakayama-lijn geen expresstrein is, maar een lokale trein. Vanuit Osaka kunt u naar Wakayama reizen met de Limited Express trein Kuroshio van JR vanaf het Shin-Osaka-station, het station waar u aankomt als u met de Shinkansen naar Osaka reist.

Een andere mogelijkheid vanaf Osaka is de Yamatoji-lijn richting Nara, om daarna in Oji over te stappen op de Wakayama-lijn tot in Hashimoto. Hierna moet u overstappen op de Nankaï-lijn om alzo tot in Gokurakubashi te geraken.
Japan Rail Pass Van € 234
Kansai Pass Van € 18
Kyushu Pass Van € 116
Shikoku Pass Van € 68
West Pass Van € 151
Hokkaido Pass Van € 132
Central Pass Van € 108
East Pass Van € 204
Coronavirus - Hoe kunt u uw bestelling annuleren?

Uw bestelling van de Japan Rail Pass en van andere producten annuleren
Coronavirus - Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en -kosten per product voor terugbetaling.
Hoe kan ik me in Tokio verplaatsen?

Tokyo, met zijn 13 miljoen inwoners, is één van de meest bevolkte hoofdsteden ter wereld en strekt zich uit over 90 km oost-west...