Japon

Hoe moet ik de trein nemen

MijN TReIN

U heeft uw Japan Rail Pass op zak. Maar hoe kunt u in in Japan de trein nemen ?
Japanse station

hoe kom ik door de poortjes op het station?

De Japan Rail Pass is geen gewoon treinkaartje, u kunt deze dan ook niet voor de automatische poortjes houden om door te lopen. U moet uw Pass laten zien aan de spoorwegbeamte in het loket, dat zich direct naast de automatische poortjes bevindt.

De spoorwegbeamte zal dan het poortje voor u opendoen. Niet op alle stations staat iemand van de spoorwegen bij de poortjes. Als er niemand is, zult u helaas op zoek moeten gaan naar een andere ingang, waar wel iemand van de spoorwegen staat.

Nieuw: vanaf juni 2020 is de Japan Rail Pass voorzien van een QR-code waarmee u gebruik kunt maken van de automatische ingangen naar de perrons.

hoe vind ik mijn perron ?

Als u eenmaal binnen in het station bent aangekomen, is het gemakkelijk om het juiste perron te vinden. De perrons zijn genummerd en er zijn ook voldoende aanwijzingen betreffende de lijnen en richtingen van de treinen. Mocht u uw perron niet kunnen vinden, dan kunt u altijd hulp vragen aan de andere reizigers. Japanners zijn meestal erg behulpzaam.

Hoe vind ik mijn WAGON ?

Op het perron staan de wagonnummers op de vloer genoteerd, dit geldt voor de Shinkansen treinen, maar ook voor de metro. U kunt dus al op de juiste plaats gaan staan wachten op de trein. Als u de trein verlaat, vindt u meestal overzichtsborden van het station (meestal in het geel) waar u bijvoorbeeld de juiste uitgang of de liften kunt vinden.

Zijn er controles ?

Ja, op de langeafstandstreinen komen controleurs langs, dit gebeurt niet op de lokale treinen. U kunt uw Japan Rail Pass dus het best op een handige plaats opbergen en dan maar rustig genieten van de reis. 

Al onze praktische tips vindt u onder: Japan met de trein.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR DE JAPAN RAIL PASS?

EEN JAPAN RAIL PASS KOPEN

EEN JAPAN RAIL PASS GEBRUIKEN

andere vragen

ONZE SERVICES

6