Japon

Hoe moet ik mijn Japan Rail Pass activeren als ik in Japan ben aangekomen?

japan rail pass

Voordat u uw Japan Rail Pass kunt activeren, moet u eerst uw voucher omwisselen voor een Japan Rail Pass in één van de JR-kantoren. Deze kantoren vindt u op het vliegveld of op de grote stations.
 
Opgelet: niet alle kantoren, waar u uw voucher kunt omwisselen, hebben dezelfde openingstijden (zie de lijst van kantoren). 
In een JR-kantoor krijgt u een formulier dat u moet invullen. U moet ook uw inreisstempel laten zien, die u bij aankomst in Japan in uw paspoort heeft gekregen.

Bij het omwisselen moet u ook de begindatum van uw Japan Rail Pass aangeven. Deze begindatum moet gekozen worden binnen 30 dagen na de omwisseling van uw voucher. Als u uw Rail Pass hebt geactiveerd, kunt u uw Pass gebruiken vanaf de door u gekozen begindatum en kunt u deze gebruiken gedurende het aantal opeenvolgende dagen dat uw Pass geldig is.

Wanneer moet ik mijn Japan Rail Pass activeren?

De dag waarop u uw voucher omwisselt voor een Japan Rail Pass, hoeft niet de begindatum te zijn waarop u uw Pass voor het eerst wilt gebruiken. Bij het omwisselen van uw voucher kiest u zelf de begindatum van uw Rail Pass. Deze datum moet gekozen worden binnen 30 dagen na de omwisseling. Als u een Japan Rail Pass heeft gekocht die één week geldig is, moet u goed bedenken welke begindatum u kiest. Het is beter een dag wel te gebruiken dan een dag te verspillen. dan een dag te verspillen. Het voordeel van uw voucher inwisselen voordat u van plan bent om er daadwerkelijk ermee te reizen is dat u geen tijd kwijt bent op het moment dat u uw trein moet halen, en het feit dat u dan vast reserveringen kunt maken voor Shinkansen en sommige Expresstreinen binnen uw geldigheidsperiode. Bij het maken van reserveringen wordt u namelijk om uw (ingewisselde) Japan Rail Pass gevraagd.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR DE JAPAN RAIL PASS?

EEN JAPAN RAIL PASS KOPEN

EEN JAPAN RAIL PASS GEBRUIKEN

andere vragen

ONZE SERVICES

6