Japon

Moet ik een zitplaats reserveren?

Hoe kan ik een zitplaats reserveren?

zitplaats reserveren

Zitplaats reserveren : Japan Experience

Hebben alle treinen gereserveerde plaatsen?

Vaak hebben treinen wagons met gereserveerde zitplaatsen ("shiteiseki“) en andere wagons waar u uw zitplaatsen vrij kunt kiezen ("jiyuseki). Dit is het geval voor de Shinkansen.

De meeste lokale treinen hebben geen gereserveerde zitplaatsen, terwijl andere treinen, zoals bijvoorbeeld de Narita Expresstrein, alleen maar gereserveerde zitplaatsen hebben. (Deze zitplaats hoeft u niet van te voren te reserveren, maar wordt toegekend bij aankoop of aanvraag van uw ticket.)

Wanneer moet ik reserveren?

Als u de trein neemt buiten de vakantieperiodes om en buiten het toeristenhoogseizoen, is het vrij zeker dat u een zitplaats heeft en hoeft u over het algemeen niet te reserveren. U hoeft enkel uw Japan Rail Pass te tonen en u kunt gaat zitten op een vrije plek van uw keuze.

De Shinkansen, bijvoorbeeld, is zeer frequent (ongeveer elke 30 minuten), en voor de lijn Tokaido tussen Tokyo en Kyoto hoeft u zeker niet te reserveren.

Vanaf mei 2020 is deze reservering VERPLICHT voor de shinkansen van de lijnen Tokaido, Sanyo en Kyushu als de som van de afmetingen van uw bagage groter is dan 160 cm.

Hoe kan ik reserveren?

Als u toch een zitplaats wilt reserveren, kunt u zich wenden tot de reserveringsloketten in het station, nl. de "midori no madoguchi“ voor de JR lijnen. Met uw Japan Rail Pass kunt u zonder extra kosten een zitplaats reserveren.

De on-line reserveringssites zijn over het algemeen in het Japans, wat het reserveren voor anderstaligen moeilijk maakt. Op de JR East Shinkansen reserveringssite kunt u wel in het Engels reserveren, maar alleen voor de Shinkansen en de Limited Express van het JR Eastnetwerk. D.w.z. voor Tokyo, het noorden van Japan en voor de Narita Express.

Vanaf juni 2020 kunnen de houders van een Japan Rail Pass hun zitplaatsen niet alleen aan de JR-loketten maar ook rechtstreeks aan de hiertoe voorziene automaten reserveren.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR DE JAPAN RAIL PASS?

EEN JAPAN RAIL PASS KOPEN

EEN JAPAN RAIL PASS GEBRUIKEN

andere vragen

ONZE SERVICES

6