Japon

Wat zijn de voordelen van een Japan Rail Pass Green – Eerste klas?


Green Pass

Met de "Green Pass" mag u in de "Green Car" wagon reizen van alle Shinkansen treinen en enkele andere hogesnelheidstreinen. Dit is vergelijkbaar met onze eerste klas.
JR Green Pass : Japan Experience

Het comfort van eerste klas reizen

De Green Pass wordt steeds meer gebruikt door buitenlandse reizigers.
De prijs-kwaliteitverhouding voor deze manier van reizen is namelijk erg gunstig. 

In de Green wagons bevinden zich verstelbare treinstoelen met voetsteun. Er is meer plaats tussen de stoelen (erg comfortabel wanneer u uw benen lekker wilt strekken na een lange dag rondwandelen). De radio is geïntegreerd in uw stoel, er is voldoende plaats voor uw bagage en u krijgt ook nog een reistijdschrift.

nog meer genieten

Het wagonpersoneel deelt tijdens het traject (JR Hokkaido) warme doekjes en een drankje uit terwijl u door de grote ramen het landschap aanschouwt.
JR Hokkaido wordt als de beste JR-service beschouwd. Alleen aangeboden vanaf Hakodate.

Bepaalde Green wagons bieden rokersplaatsen aan. De laatste Shinkansen N 700 is zelfs uitgerust met een rokersruimte naast de Green wagon.

Voor de reizigers die echt op zoek zijn naar rust, bestaan er op bepaalde Limited Express treinen zelfs Green privécompartimenten zoals de Super-view Odoriko.

er is bijna altijd genoeg plaats

Het is een goed idee om deze Pass te kopen als u van plan bent in Japan te reizen tijdens de festivalperiodes (mei, augustus en september). De Green Cars zitten meestal minder vol en er is gewoon meer plaats voor iedereen.

Waar vind ik mijn Green CAR ?

Afhankelijk van de trein, zijn er meestal 1 tot 3 Green Car wagons. U kunt ze herkennen aan de groene klaver aan de buitenkant van de wagon. Het zijn meestal de eerste wagons van de trein. Zo heeft u ook minder last van mensen die heen en weer lopen naar het toilet.  

Op de Shinkansen lijn Tokaido-Sanyo bevinden de Green Cars zich naast de trappen, zodat u niet het hele perron hoeft af te lopen.

Op de vloer van de perrons staat meestal aangegeven waar de Green Cars wagons zich bevinden. De Hikari Rail Star - die van Shin-Osaka naar Hiroshima of Hakata gaat - heeft geen Green Cars wagons, maar heeft wagons met stoelen in rijen van 2. Dit is bijna net zo comfortabel als de Green Cars.

vergelijking jr pass reguliere / Green 

Treinen
Wagons
Green
Ordinary
NOZOMI en MIZUHO treinen van de lijnen
Green wagon
×
×
Standaardwagon
×
×
HIKARI , SAKURA , KODAMA en TSUBAME treinen van de lijnen Tokaido, Sanyo en Kyushu Shinknasen en alle treinen van de lijnen Tohoku, Yamagata, Akita, Joetsu en Nagano Shinkansen GranClass *4
Green wagon

○*2

Standaardwagon
Gewone privéwagon
Limited Express en gewone express treinen
Green wagon
○*3
Standaardwagon
Privé Green wagon
Privé Standaardwagon
Slaapwagon
Lokale en snelle treinen
Green wagon
Standaardwagon

  • ○ : Wagons te gebruiken met een Japan Rail Pass
  • ※ : Wagons te gebruiken tegen betaling van supplement

Opmerkingen:
*1 De JAPAN RAIL PASS is niet geldig (ook de Green wagons niet) voor de NOZOMI en MIZUHO treinen.
*2 Er zijn geen Green wagons op de meeste HIKARI en KODAMA treinen van de lijn Sanyo Shinkansen (Shin-Osaka―Hakata), of op bepaalde treinen van de serie 800 SAKURA en TSUBAME van de lijn Kyushu Shinkansen.
*3 Maakt u gebruik van een DX Green (gecharterd door JR Kyushu), dan moet naast het Limited Express supplement ook het DX Green tarief worden betaald.
*4 Indien u in een GranClass wagon wenst te reizen, dan is de JAPAN RAIL PASS enkel geldig voor het standaardtarief en dit zowel voor de Green wagons als voor de Standaardwagons, en dient het LimitedExpress supplement plus het GranClass tarief te worden betaald.


voordelen Green wagonPlaatsreserveringReserveringskosten

Afmeting zitplaats
Standaardwagon

niet noodzakelijk (in de wagens "Jiyuseki = zonder reservering" 

gratis

430mm
Green wagon

noodzakelijkgratis

475mm

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR DE JAPAN RAIL PASS?

EEN JAPAN RAIL PASS KOPEN

EEN JAPAN RAIL PASS GEBRUIKEN

andere vragen

ONZE SERVICES

6