Japon

Japan Experience

Meer dan een reis

WAT BETEKENT "JAPAN EXPERIENCE"?

Deze naam houdt de specifieke roeping van de reisorganisator in: voldoen aan de verwachtingen van nieuwe reizigers die van hun reis naar Japan meer willen maken dan enkel een bezoek, zoals het land ontdekken, de inwoners ontmoeten, de cultuur doorgronden en van een andere levensstijl genieten. Omdat reizen meer is dan "de toeristische industrie, maar een enig, onvervangbaar en kostbaar levensmoment" (Claude Saulière, President van Japan Experience).

Het huren van een huis, een exclusiviteit van Japan Experience

Japan Experience geeft de reiziger de mogelijkheid een huis te huren zodat hij kan wonen volgens de Japanse traditie. Deze economische formule, ideaal voor families, maakt het de reizigers mogelijk om zich thuis te voelen in het centrum van Kyoto of Tokyo, in typische woonwijken. Sinds de lancering in 2007, is deze formule een groot succes geworden: tot nu toe hebben bijna 5.000 personen een huis gehuurd en ervan genoten.

Om veilig te kunnen reizen, heeft Japan Experience de „beschermengels“ of Travel Angels gecreëerd die de reizigers ontvangen, ondersteunen en adviseren tijdens hun verblijf in het gehuurde huis. Onze reizigers die in Japan 'wonen', maken gebruik van Japan Experience' Travel Angels voor hun hoffelijkheid, aardigheid, cultuur, hun dienstvaardigheid en hun praktische ervaring. Net als een vriend is de Travel Angel beschikbaar om te antwoorden op de vragen van de reizigers tijdens het volledige verblijf.

Het is vaak frustrerend voor de reizigers om zich te moeten beperken tot de toeristische trekpleisters, zonder een rechtstreekse ervaring te hebben met de cultuur of met de inwoners van het land. Daarom stelt Japan Experience de huurders van de Japanse huizen voor om deel te nemen, indien zij dat wensen en zonder enige verplichtingen, aan activiteiten die hen toelaten om het land beter te leren kennen, om in contact te komen met zijn inwoners, om Japan te ontdekken door weliswaar de ogen, maar ook door alle andere zintuigen: ruiken, voelen, proeven en horen.

De andere aanbiedingen van Japan Experience

Sinds de oprichting, biedt Japan Experience verschillende services die aangepast zijn aan elke reiziger:

  • individuele routes of à la carte 
  • Japan Rail Pass tegen de beste prijs 
  • vliegtickets 
  • hotel- en ryokanreserveringen 
  • kaarten voor sportevenementen en culturele activiteiten

Japan Experience website

Claude Saulière, President-Oprichter

“Een land ontdekken, en in het bijzonder Japan, zo vergelijkbaar met het onze en tegelijkertijd zo verschillend; dat is meer dan interesse tonen voor deze drie eeuwen oude levenswijze, maar eveneens voor de moderne levenswijze in het dagelijkse leven. Men moet kunnen flaneren, observeren, ontdekken, verloren lopen…”
Claude Saulière, 70 jaar, oprichter en president van Japan Experience sinds 1981.

Cijfers in 2012

Omzet 7 Miljoen
15 medewerkers in Parijs, Londen, Tokyo, Kioto en Kanazawa
10.500 reizigers

Belangrijkste gegevens

1981: Oprichting van Carrefour Japon
1990: Eerste Franse reiziger naar Japan
1991: Carrefour Japon wordt Voyageurs au Japon (reizigers naar Japan)
1996: Voyageurs au Japon splitst zich van de groep Voyageurs du Monde (Wereldreizigers)
2006: Lancering van huizenverhuur onder de naam Japan Experience
2011: Voyageurs au Japon wordt Japan Experience